Perpetracions 2015 – Fase REM | PERPETRACIONS 2015 - Fase REM
Ja està aqui Perpetracions 2015 - Fase REM!
Fase REM, perpetracions, Barcelona, Verneda, Sant Martí de Provençals, Rambla de Guipuscoa, Mostra d'Art, Efimer, instal·lació,
14468
home,page,page-id-14468,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.1.2,vc_responsive

EDICIÓ 2015 – FASE REM

La fase Rem del son és el moment en què més somniem i coincideix amb una activació particular també a escala corporal. Aquest estat alterat de la consciència és molt comú a les nostres vides i ens ha inquietat des de l’antiguitat.

perpetracions
01-Moveo

Tu vas Tomber

Cia. MOVEO / Teatre Físic

He relliscat! No passa res. En algun moment he perdut l’equilibri! He mirat al meu voltant i no hi havia res. Pensava trobar una cadira per descansar, però no hi havia res. Has arribat tu i he pogut respirar de nou, però encara em faltava alguna cosa. Puc aconseguir allò que vull? Trobar-me amb tu, immòbil, com abans? Quina és la veritable caiguda? Qui és qui? Quin és el meu paper? Tu que em veus i m’observes, que ets espectador dels meus moviments i jo que faig, que començo a ser, que em desequilibro per fora en el mateix espai on tu et desequilibres per dins.

 

Tu vas tomber!, és un treball sobre l’equilibri. Sobre l’esperança que l’altre em recollirà, que l’altre em veurà, que l’altre em donarà suport.

 

L’altre, que m’observa, que resta a la línia entre la realitat i la ficció, una línia que es desdibuixa per desaparèixer i tornar a existir.

03-LaGare

LaGare

Dansa, teatre corporal i música

LaGare proposem fer una parada per explorar aquesta altra dimensió, regida per uns altres principis, la caiguda de les barreres de la consciència, i ho farem a través del so i del moviment, el cos i les seves sonoritats.

 

A partir d’un recull de sons del carrer i relats de somnis dels veïns crearem un banc de somnis efímer que serà manipulat durant l’actuació pel músic Legner Libugsni. La resta del grup –3 membres de Tràfec Teatre- treballarem corporalment i musical integrant els somnis dels passavolants de la Rambla amb els instruments musicals i altres elements que utilitzarem en la nostra actuació per encarnar els somnis.

 

Podem somiar desperts? Podem somiar plegats?

04-AndreinaiGervasio

Andreina i Gervasio

ToDoZancos / Teatre de carrer – Circ

El titellaire comença a manipular la seva marioneta en la seva clàssica funció i de sobte ….pam!!! Els fils es deixen anar!!!!

 

En cobrar vida la marioneta, la relació entre ells es reinventa, es torna més creativa, més juganera…

 

Una mirada poètica i surrealista, una visió còmica sobre les estructures establertes de poder en les relacions humanes.

Cossos-inerts

Cossos inerts en moviment

Isil Sol Vil / Performance

Transmutilació, transformació, transrenació, transmedicció, transcriptation, transdecarne, transchaos dels cossos en rebel·lia.

 

Impossibilitat autoimposada, de no dormir durant un període temporal prou llarg per poder fer una introspecció al món ritualista transformador i evocador de l’estat de la no consciència. Transportar i vomitar tot el viscut en forma de cossos, gestos, espasmes i presència efímera. Carn, muscles i òrgans inerts, en moviment continuat.

 

Ment, pensament i no estat, en sacsejades constants. Un experiment amb el propi cos.

El-raco-del-caos

El racó del caos

Sarrablo / Màgia de carrer

Els somnis moltes vegades tenen una ambientació estranya i surrealista. El mag Sarrablo reproduirà un espai de realitat alterada i una mica caòtic inspirat en aquest tipus de somnis.

 

Tot plegat farà sentir a l’espectador que és a dins d’un somni.

Arxiu-de-somnis

Arxiu de somnis. Shellystein

Otrespace / Acció-dispositiu-mòbil

És una acció? Es pot participar? És mòbil? És un dispositiu?

 

Un artefacte de 180x110x110 amb rodes que és com un arxiu mòbil. Vosaltres a partir d’una tablet li explicareu els vostres somnis i així Shellystein crearà un arxiu de somnis insitu./p>

El dispositiu Shellystein ha arribat a Perpetracions. Li vols explicar el teu somni?

Raton

RatOn

ToTum TeaTre / Teatre Físic

En un món oníric dos personatges es troben, un humà i una rata. Tots dos igual de reals, però cada un amb la seva condició en el món. Intenten conviure sent inevitablement inseparables. Quins són els seus anhels? Les seves circumstàncies vitals els permetran sortir del lloc que habiten? Si encara hi ha esperança, aquesta no sembla tenir un rostre concret… a on els portarà?

 

Totum Teatre ens convida a entrar en un somni d’un món real o no?

mundo-animado

Caminant desperts entre somnis

Instal·lació participativa

Una antiga taula de menjador desnonada ha aconseguit fer realitat el seu somni i s’ha re convertit en un zoòtrop gegant. Girarà i girarà com els ulls a la Fase REM.

 

El públic podrà interactuar amb la nostra proposta creant les seves pròpies tires d’imatges que cobraran vida al zoòtrop i després s’aniran penjant a la rambla.

 

A l’estil de les banderes lungta o darchor, quan el vent bufi, la tira animada s’agitarà en la brisa i els somnis que conté seran transportats i compartits amb tothom.

 

Girar és moure’s i moure’s és estar viu. Dóna vida al nostre ull gegant.

Onironauta-Ricardo

Onironauta

Ricardo Cornelius / Clown i comedia física

Onironauta és la persona que, mentre somia, cobra un estat de consciència similar a la vigília (somni lúdic). Els onironautas poden viatjar on la seva voluntat els guiï, fins i tot a un altre país. L’espectacle ‘Onironauta’ integra el clown i la comèdia física des del tema del viatge a través d’un estat de consciència del somni. El clown viatja amb els seus somnis i a través dels seus somnis. I pot trobar-se en les situacions més sorprenents per a ell i per al públic.

 

Escull el lloc al que vols anar mentre somies. Després, tingues la voluntat d’anar allí. I tu ets capaç de controlar els teus somnis a voluntat?…

Somnisflorits

Somnis florits

Artesanas / Intervenció a l’ espai públic

Els nostres somnis poden mostrar-nos una faceta important de qui som que no estem acostumats a descobrir. Desenterrem aquests missatges i fem-los part activa de nosaltres, són les nostres arrels.

 

Un somni, una flor, les arrels dels nostres somnis som nosaltres.

zzz

zZZ

Cristian Diamante / Graffiti – Instal·lació

A partir de la veu de diferents veïns es farà un recull dels conceptes que reflecteixen els seus desitjos relacionats amb l’entorn, el que projecten i somien referent a la realitat comú, a l’espai públic.

 

Aquest estudi serà la documentació que inspirarà una instal·lació de materials reciclats i pintura que es podrà recórrer.

 

Aquest entorn viu múltiples realitats diàriament, però quina és la seva fase REM?

Puppets

Puppets

Cia Dimpro / Dansa contemporània

Cia resident dins del projecte PROCREACIÓ

Dues persones desconegudes que es troben en un mateix punt. Comencen un viatge conjunt on descobriran el vulnerable que pot ser l’ésser humà a la manipulació…

 

Vas tu o et porten? M’ajudes o m’empaites… és un somni o un malson?

buscant-1-lloc

Buscant un lloc

Glòria Llevat i Jaime Barbosa / Dansa i circ

Cia resident dins del projecte PROCREACIÓ

Sempre busquem un lloc on sentir-nos nosaltres mateixos, on es compleixin els nostres desitjos, on ens envaeixi la sensació de benestar, encara que aquest lloc mai es troba estàtic, sempre està canviant, d’aquesta forma, el lloc on ens sentíem bé, on es complia allò que volíem, s’ha convertit en alguna cosa diferent i hem de buscar un lloc nou, però el lloc on ens sentíem bé, mai es perllonga per sempre.

 

Buscar, cercar, esbrinar, explorar, trobar, des trobar… un lloc per mi.

berta

REMov

Berta Baliu / Ambientació de l’espai públic i acció participativa

Recordes el què has sommiat?

 

Saps que fan els teus ulls quan vas a dormir?

 

Sommiem en la fase REM del son. Un somni és un conjunt de memòries, idees, imatges, pensaments…no és un record, és com una realitat virtual.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Tarda de teatre: ‘Kátharsis
Cia Èxtasis
Data: Dijous 28 de Maig a les 20 h.
Lloc: Sala d’Actes del CC Sant Martí
Cia resident dins del projecte PROCREACIÓ

CORONA RADIATA …per tu retorno
Exposició de l’artista Laia Riera
Data: del 4 al 22 de Maig
Lloc: Sala exposicions, 3ª planta
CC Sant Martí
lairisars.blogspot.com.es

‘Art surt de les Aules’ Fase REM
Exposició d’art urbà INS Joan d’Àustria
Data: del 4 al 30 de juny
Lloc: Sala exposicions, 3ª planta
CC Sant Martí

VideoDansa experimental ‘Cracks’
Laudiovisual productora
Autor: Alex Pachón
Data: del 4 al 30 de juny
Lloc: Sala exposicions, 3ª planta
CC Sant Martí
alexpachon.com

¿QUÈ ÉS PERPETRACIONS?

Perpetracions és una mostra anual d’intervencions artístiques al carrer, al barri de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau.

Es defineix com un espai d’experimentació artística i comunitària, on s’exploren formes alternatives de mirar, pensar, sentir i comprendre la ciutat i els seus habitants.

Aquest projecte va començar a l‘any 2001 i amb 15 edicions realitzades, s’han presentat més de 150 intervencions a càrrec d’artistes, col·lectius i entitats que han treballat amb formats i registres multidisciplinaris (des de la música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, etc.).

Durant una tarda, l’art efímer i de compromís pren els carrers indagant sobre conceptes i temàtiques concretes. Buscant que es conformi una proposta col·lectiva, cada any, es tria un tema en torn del qual s’han d’enfocar les propostes artístiques presentades.

La convocatòria està oberta a qualsevol tipus d’expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer) i es poden presentar artistes tant a títol individual com col·lectius. Els participants han de buscar a més d’una reflexió crítica, una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà. Es prioritzen les propostes innovadores i arriscades, que fomentin la participació creativa i col·laborativa a l’espai públic.

Una vegada tancada la convocatòria, es trien una dotzena de propostes que es realitzen simultàniament, durant una tarda a la Rambla Guipúscoa.

El jurat està format pels organitzadors de Perpetracions amb l’assessoria de diferents experts en el món de l’art comunitari, espai públic i arts performatives.

Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris, bé com una assessoria per a l’adaptació del projecte al context urbà i social del territori.

Descarrega’t el dossier de premsa

Descàrrega aquí

FASE REM CONVOCATÒRIA PER A LA PRESENTACIÓ DE PROPOSTES

Convocatòria oberta del 1 de febrer al 31 de març

El dissabte 6 de juny de 2015 es celebrarà la 15a edició de Perpetracions, la Mostra d’art efímer al carrer, enguany sota la temàtica Fase REM.

Perpetracions promou espais des d’on qüestionar i reflexionar sobre una temàtica concreta en espais urbans a partir de les possibilitats que propicien les intervencions artístiques de caràcter efímer. En aquesta edició la temàtica és Fase REM.

Convocatòria adreçada a artistes, col·lectius i entitats.

Es poden presentar formats i registres multidisciplinaris, des de música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, dansa, obres efímeres participatives, projectes comunitaris, etc.


 1. Per participar en la convocatòria cal fer arribar:
  Fitxa d’inscripció omplerta (descàrrega a la web: perpetracions.com o sol·licitant per correu electrònic);
  Un breu currículum dels participants;una imatge que plasmi la vostra proposta (en el cas de ser triats, s’utilitzarà perdifusió).
  Material gràfic al·lusiu a la proposta.
 2. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar a perpetracions@gmail.com.
 3. El termini de presentació de les propostes finalitza el dimarts 31 de març del 2015.
 4. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta a partir del 9 d’abril del 2015.
 5. Les propostes seleccionades seran presentades el dissabte 6 de juny de 2015 de les 18 a les 21h a la rambla Guipúscoa, entre c/ Fluvià i Selva de Mar.
 6. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.
 7. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.
 8. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

Convocatòria d’intervencions artístiques – categoria A

Es seleccionaran projectes artístics que:


 • Treballin la temàtica ‘Fase REM’ amb qualsevol tipus d‘expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer);
 • A més d’una reflexió crítica, busquin una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà;
 • Siguin innovadores i arriscades i al mateix temps fomentin la participació creativa i col·laborativa a l’espai públic.


Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants. Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris (en la mesura de lo possible).

Convocatòria d’intervencions artístiques – categoria B

Seguim obrint la nova categoria que vàrem estrenar l’edició passada amb molt d’èxit! Dirigida a propostes artístiques orientades específicament a l’ambientació i decoració de l’espai públic on es desenvolupa la mostra (Rambla Guipúscoa entre c/ Fluvià i c/Selva de Mar.) tant en el disseny com en el muntatge. Aquesta categoria va adreçada a estudiants, artistes, dissenyadors, aparadoristes, visual merchandisers, artesans així com qualsevol persona interessada en participar.


 1. Es seleccionarà 1 proposta que:· S’enfoqui en la temàtica d’aquesta edició;· Faci servir la creativitat, el reciclatge i la sostenibilitat dels materials en l’apropiació de l’espai públic.
 2. L’organització prestarà ajuda i assessoria en el disseny i producció del projecte final. Tot i això el muntatge de l’ambientació el dia de la mostra, corre a càrrec del seleccionat.
 3. L’organització es reserva el dret de declarar deserta aquesta categoria.
 4. La proposta seleccionada rebrà 300€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants.

DATES A TENIR EN COMPTE

Tancament de la convocatòria: 31 de març de 2015
Anunci de les propostes seleccionades: a partir del 9 d’abril de 2015
Reunions, disseny i producció: del 13 al 17 d’abril de 2015
Perpetracions (mostra d’art al carrer): 6 de juny de 2015

Descarrega’t les Bases i la fitxa

Descàrrega aquí
chica2

EDICIONS ANTERIORS

Antologia Animal / 2014

Perpetracions 2014

¿Quin és el teu sentit? / 2013

Perpetracions

Pluja d’idees / 2012

Perpetracions

Edició Lliure / 2011

Perpetracions

Can Rebuix / 2010

Perpetracions

Espais Intims / 2009

Perpetracions

Transemocions 2437 / 2007

Perpetracions

El Desig / 2006

Perpetracions

¡Que no cunda el pánico! / 2005

Perpetracions