PERPETRACIONS 2016

 

Sota la temàtica "Criatures Fantàstiques" el dissabte 4 de juny omplirem la rambla de Guipúscoa

amb la 16ª edició de Perpetracions, Mostra d'Art Efímer al carrer.Un espai d'experimentació artística i comunitària, on s'exploren formes alternatives de mirar, pensar i sentir.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/flyer-perpetracions16-1033x730.jpg
http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/programa-1033x1461.jpg
http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/Babayaga-2-360x203.jpg

BABAYAGA

Inma González

Ambientació de l’espai públic i acció participativa

Puppetfoam.blogspot.com

Wonderlands: paisatges de l’imaginari fantàstic.

Un recorregut pels indrets màgics on habiten personatges del nostre imaginari col.lectiu; boscatges, selves o sorrals...una teranyina que atrapa criatures insòlites.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/criatures-360x203.jpg

Criatures

Cia. Plásmata

Acrobàcia-Dansa-Contorsionisme

ciaplasmata.wix.com/plasmata

Dues criatures estranyes, un miratge i una fusió de cossos...

Dos personatges curiosos, dues criatures estranyes, es troben a l'espai i descobreixen que una és el reflex de l'altra. Són iguals, però diferents... La curiositat d'una per l'altra els farà començar un joc de coneixement, un joc increïble i estrany, on els cossos es barregen i formen figures caleidoscópicas. Al final, les criatures acaben acceptant el seu propi reflex, conciliant-se amb elles mateixes i fusionant-se en una sola.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/somnis-360x203.jpg

Els somnis dels arbres

Le fil qui chante. Camille Grob

Circ-Teatre-Dansa

Trepitjant a cada moment el ciment de l'asfalt dels nostres carrers urbanitzats, que és el que ens connecta amb la natura que ens acull? Amb l'aire i als arbres que la crea? Ens recordem d'això? Ho celebrem?

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/llarim-360x203.jpg

LLARIM

Fame Chimica

Performance -Art de carrer -Instal·lació

famechimica.es

Què passaria si un dia, sense previ avís, et trobessis cara a cara amb una persona que s’assembla molt a tu? Es comporta de manera molt semblant, els seus moviments, la cadència de les seves paraules... és tan familiar...El meu doble, penses? Però quelcom trunca la felicitat de la trobada, aquest ésser destil·la un encant funest i tremebund. Què voldrà?

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/supernova-360x203.jpg

SUPERNOVA

Oksana Pryshchepa / Linn Dembacke

Bodypainting, animació

molokolom.com

linndembacke.com

Som tots criatures fantàstiques i imprevisibles. De vegades la vida sembla un conte però hi ha dies que és només parets grises. Depenent com uses la vista i la imaginació, la vida pot obtenir colors i matisos.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/por-1-360x203.jpg

La creació de la por

Izaskun S.B.

Obra efímera participativa

Si algun dia no t'has pogut treure la por del cos, vine a crear-la amb les teves mans. Construirem petits monstres que ens ajudaran a exorcitzar les nostres pors.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/fada-360x203.jpg

Belly.Breast_mama.fairy.clown

Mel Caminha

Performance-Clown

melcaminha.com

Una fada molt especial plena de benediccions i reivindicacions per regalar!

Belly.Breast és una pallassa-fada, un ésser híbrid embarassat ple de sorpreses que visita diversos pobles amb la seva criatura BeeBaby. Un treball inspirat en l'art, performance i teoria feminista, però des d'una mirada que barreja l'humor i el clown, que busca interactuar i improvisar amb el públic de forma lúdica i poètica.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/ser-terra-360x203.jpg

Ser Terra Australis Incognita

Colectivo “5 Dots”, Marina Solonski y Diego G.

Acció participativa

serterraustralis.blogspot.com.es

En l'antiguitat, les civilitzacions del Mediterrani, imaginaven els éssers que habitaven l'altre costat del planeta, tan desconegut per a ells. Vestit de transformació, de plomes, fulles i altres matèries reciclades, i amb unes banyes que somien aconseguir el cel, el “ser terra australis incògnita”, ens apropa a la nostra part més salvatge i oculta per proposar-nos una reflexió sobre el nostre moviment al món.

Som nosaltres capaços de transformar el que ens envolta amb les nostres decisions, accions i reaccions? O és el món que ens envolta el que transforma la nostra essència al seu antull en un flux constant entre l'evolució i la degradació?

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/Barnabas-360x203.jpg

Barnabás el cuenta caminos

Mau Teatro

Inspirat en les criatures màgiques de la fantasia heroica: Elfos, follets, genis i ogres...

Barnábas és un estrany i eixelebrat narrador d'històries que a partir de situacions improvisades combina l'humor amb la ironia tenint sempre com a còmplice al públic. Barnabàs ens explicara alguna contes com "Els follets valents" on els protagonistes són tres valents follets que viuen feliços en una vall fins que un dia arriba un gegantesc i monstruós drac que posarà en perill l'afable vida en aquell bell lloc. I "La bruixa diminuta" que caminava sola pel bosc i en arribar la nit entra a un cementiri i allà troba un os, com acabarà la història?

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/indigo-360x203.jpg

ÍNDIGO

Jack Bernal

Tots som especials, tu ets únic. Índigo parla de la capacitat crítica de qüestionar-se el que succeeix al teu voltant i la responsabilitat de cada individu amb la societat per canviar les coses que li indignen.

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/ada-cautiva-360x203.jpg

Crónica de un hada cautiva

Serendipia Institute Research Corporation Of (SIRCO)

Performance/Teatre/Obra Efímera Participativa

sirco.tk

El grup científic multidisciplinari SIRCO exposa un important descobriment. L'únic exemplar conegut de fada té alguna cosa revelador que dir a la humanitat. Estàs disposat a escoltar-ho?

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/lared-360x203.jpg

LaRed#public

Col·lectiu Fam.Lizajous

Roda Cyr i teatre físic

famlizajous.wordpress.com

Com es defineix una comunitat?

Com em defineix al meu la societat?

Que defineix la vida quotidiana com a realitat?

En què moment ens donem espai a la il·lusió i la fantasia?

La companía Fam.Lizajous explora preguntes simples i abstractes sobre la responsabilitat i el significat de cadascun en l'escenari, en el públic, al carrer, en la seva llar, en la seva existència i la seva imaginació.

Col·laboració del Museu Blau. El Museu triarà una proposta per a formar part de la seva programació durant la cel·lebració de la festa de La Mercè 2016.

ACTIVITATS PARAL·LES

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/801-360x203.jpg

Habitació 801. Cia Lucas Locus

Espectacle de Circ i Teatre Visual

Divendres 3 de Juny a les 20h.

Auditori Sant Martí

Entrada gratuïta

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/manzanas-360x203.jpg

Enconstrucción #3 + Comer Manzanas

Procreació. Presentació de dues peces

Teaser -> Comer Manzanas

Dansa Contemporània i Performance

Divendres 10 de juny a les 20h..

Auditori Sant Martí

Entrada gratuïta

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/expo-360x203.jpg

Exposició ‘Un món de fantasía’

Il·lustracions de Mª José Pina

Del 4 al 22 de Juliol.

Sala d’Exposicions 3ª planta CC St.Martí

http://perpetracions.ccsantmarti.net/ed16/wp-content/uploads/2015/11/landskating-554x355.jpg

Curtmetratge “Landskating”

Dijous 2 de Juny a les 19.30 h..

Auditori Sant Martí

Trailer -> scob.es

Una antiga zona de patinatge, un jardí oblidat sota ponts i la reconstrucció d'una pistade skate en un barri obrer són els escenaris en els quals transcorre el documental “LandSkating”. La narració paral∙lela dels processos de construcció de tres nous espais públics a la ciutat de Barcelona explica com territoris abans marginals s'insereixen en el teixit urbà d'una manera natural, respectant el lloc, la seva memòria, la seva gent, la seva quotidianitat…

¿QUÈ ÉS PERPETRACIONS?

Perpetracions és una mostra anual d’intervencions artístiques al carrer, al barri de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau.
Es defineix com un espai d’experimentació artística i comunitària, on s’exploren formes alternatives de mirar, pensar i sentir.

Projecte que va començar a l‘any 2001, actualment amb 16 edicions realitzades, s’han presentat més de 200 intervencions a càrrec d’artistes, col·lectius i entitats que han treballat amb formats i registres multidisciplinaris (des de la música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, etc.).

Durant una tarda, l’art efímer i de compromís pren els carrers indagant sobre conceptes i temàtiques concretes que canvien cada any. La convocatòria està oberta a qualsevol tipus d’expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer) i es poden presentar artistes tant a títol individual com col·lectius. Els participants han de buscar a més d’una reflexió crítica, una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà.

La convocatòria està oberta a qualsevol tipus d’expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer) i es poden presentar artistes tant a títol individual com col·lectius. Els participants han de buscar a més d’una reflexió crítica, una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà.

Es prioritzen les propostes innovadores i arriscades, que fomentin la participació creativa i col·laborativa a l’espai públic.
Una vegada tancada la convocatòria, es trien una dotzena de propostes que es realitzen simultàniament, durant una tarda a la Rambla Guipúscoa.
El jurat està format pels organitzadors de Perpetracions amb l’assessoria de diferents experts en art comunitari, espai públic i arts performatives.

Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris, bé com una assessoria per a l’adaptació del projecte al context urbà i social del territori. Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150€.

150606-Perpetracions-067
Inici

Ricardo Cornelius · Onironauta

150606-Perpetracions-400

Cia Moveo · Tu vas tomber

Inici

Isil Sol · Performance Cossos inerts en moviment

Inici

Todozancos · Andreina i Gervasio

Inici

zZZ · Cristian Diamante

Inici

Glòria Llevat i Jaime Barbosa · Buscant un lloc

Inici

zZZ- Cristian Diamante

Inici

La Gare

Inici

Raton · Totum Teatre

Inici

Berta Baliu · Decoració i instal·lació interactiva

Inici

Sarrablo · El racó del caos

150606-Perpetracions-552

Mundoanimado · Caminant desperts entre somnis

Inici

Berta Baliu · Decoració i instal·lació interactiva

Inici

Cia Dimpro · Puppets

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

El dissabte 4 de juny de 2016 es celebrarà la 16ª edició de Perpetracions, la Mostra d’art efímer al carrer, enguany sota la temàtica ‘Criatures fantàstiques’. Com cada edició la Mostra es realitzarà a la Rambla Guipuscoa entre c/ Fluvià i c/ Selva de Mar.


Perpetracions promou espais des d’on qüestionar i reflexionar sobre una temàtica concreta en espais urbans a partir de les possibilitats que propicien les intervencions artístiques de caràcter efímer. En aquesta edició la temàtica és ‘Criatures fantàstiques’.


CONVOCATÒRIA ADREÇADA A ARTISTES, COL·LECTIUS I ENTITATS.


Es poden presentar formats i registres multidisciplinaris, des de música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, dansa, obres efímeres participatives, projectes comunitaris, etc.


Per participar en la convocatòria cal fer arribar:

 • Fitxa d’inscripció omplerta (descàrrega a la web: perpetracions.com o sol·licitant per correu electrònic);
 • Un breu currículum dels participants;
 • Una imatge en horitzontal que plasmi la vostra proposta (en el cas de ser triats, s’utilitzarà per la difusió).
 • Material gràfic al·lusiu a la proposta.

Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar a perpetracions@gmail.com.


El termini de presentació de les propostes finalitza el dijous 31 de març del 2016.

Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta a partir del 6 d’abril del 2016.

Les propostes seleccionades seran presentades el dissabte 4 de juny de 2016 de les 18 a les 21h a la rambla Guipúscoa, entre c/ Fluvià i Selva de Mar.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.


El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

CONVOCATÒRIES D'INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES


CATEGORIA - A

Es seleccionaran projectes artístics que:

 • Treballin la temàtica ‘Criatures fantàstiques’ amb qualsevol tipus d‘expressió artística (sempre que
  sigui de caràcter efímer);
 • A més d’una reflexió crítica, busquin una relació i interacció entre creació artística i vida social en el
  context urbà;
 • Siguin innovadores i arriscades i al mateix temps fomentin la participació creativa i col·laborativa a
  l’espai públic.
  difusió).

Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants.

Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris (en la mesura de lo possible).

CATEGORIA B

Seguim obrint la nova categoria que vàrem estrenar l’edició passada amb molt d’èxit! Dirigida a propostes artístiques orientades específicament a l’ambientació i decoració de l’espai públic on es desenvolupa la mostra (Rambla Guipúscoa entre c/ Fluvià i c/Selva de Mar) tant en el disseny com en el muntatge.

Aquesta categoria va adreçada a estudiants, artistes, dissenyadors, aparadoristes, visual merchandisers, artesans així com qualsevol persona interessada en participar.


Es seleccionarà 1 proposta que:

 • s’enfoqui en la temàtica d’aquesta edició;
 • faci servir la creativitat, el reciclatge i la sostenibilitat dels materials en l’apropiació de l’espai públic.
 • L’organització prestarà ajuda i assessoria en el disseny i producció del projecte final. Tot i això el muntatge de l’ambientació el dia de la mostra, corre a càrrec del seleccionat.
 • L’organització es reserva el dret de declarar deserta aquesta categoria.
 • La proposta seleccionada rebrà 300€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants.

UBICACIÓ I INFORMACIÓ D'INTERÈS

 • Rambla de Guipúscoa
  Barri de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau

 • 4 de Juny de 2016
  17:30 am - 20:30pm

 • 12 Instal·lacions
  Donat pressa i envia la teva proposta!

 • 31 MARÇ DE 2016

  Tancament de la convocatòria

 • 6 D'ABRIL DE 2016

  Anunci de les propostes seleccionades

 • DEL 8 AL 14 D'ABRIL DE 2016

  Reunions, disseny i producció

 • 4 DE JUNY DE 2016

  Perpetracions, mostra d'art al carrer

EDICIONS ANTERIORS

CONTACTE

¿ON ESTEM?

—   Centre Cívic Sant Martí
       Carrer Selva de mar, 215
       Barcelona, 08020

INFO DE CONTACTE

—   Dinamització Centre Cívic Sant Martí
       perpetracions@gmail.com
       Telf. 93 256 57 60