PERPETRACIONS 2019

Perpetracions és un festival d’art d’acció i performance a l’espai públic al barri de Sant Martí de Provençals.

Més informació:

Centre Cívic Sant Martí

Selva de Mar, 215 08020, Barcelona


barcelona.cat/ccsantmarti perpetracions@ccsantmarti.net
@ccsantmarti
@Centrecivicsantmarti

Perpetracions

Perpetracions

19º Festival

d’art d’acció i performance

Perpetracions és un festival d’art d’acció i performance a l’espai públic al barri de Sant Martí de Provençals organitzat pel Centre Cívic Sant Martí.

 

Promou la reflexió crítica i la interacció entre creació artística, vida social i comunitària.

 

El festival tindrà lloc el dissabte 8 de juny de 2019 a partir de les 19 h a la Rambla Guipúscoa (entre els carrers Selva de Mar i Fluvià) i a la plaça de davant del Centre Cívic Sant Martí.

Convocatòria

Artistes

Convidats

Cía Vero Cendoya

C.O.S

C.O.S és una reflexió, mitjançant el llenguatge escènic i de moviment, sobre el fet de NO SER AMO DEL TEU PROPI DESTÍ. Aquest projecte es centra en la recerca d’un llenguatge escènic en què interactuï la realitat i la ficció d’una situació, malauradament, per tots coneguda.

La coreògrafa ha viscut l’experiència de prop mitjançant un treball de voluntariat en els camps SOFTEXT, NEA Kavala, VASILIKA, HOTEL HARA i OREKASTRO de Tessalònica, al juny 2016, com a part de l’Associació de Voluntaris Independents. sosrefugiados.wordpress.com

«No hi ha paraules per explicar el que allà està passant, pot ser que el cos pugui expressar-ho”.

Artistes

Participants

foto laila CACADURA

Concert amateur

Laila Tafur

Un professional fa només el que sap i sap només ho que fa, i no sap no saber. A menjar el saber! Clava-li la dent candent al saber! A mossegar el saber, a passar del saber al sabor. Estima’t amateur, amant del plaer.

The Coconut effect

Anna Irina Russell

És un canal de comunicació a través del joc, on un seguit de sons coexisteixen generant un espai fictici a través de l’escolta. Partint de les tècniques del Foley, es proposa trencar d’una manera absurda amb l’expectativa que tenim sobre el so que produeix una objecte i una acció, des d’una dissociació entre so i la font que el genera.

Fotografia de Samuel Navarrete.

Limpia!

Diego g

Limpia!, era el crit que els usuaris feien per a cridar a l’enllustrador. Tractar de reproduir en diferents accions per a reviure la precarietat (qüestió que com a artista i treballador reprodueixo cada dia per a subsistir).

Cumbiosis

Guillermo Tarasewicz

Cumbiosis, des d’Àfrica ah Amèrica, del negre al blanc, del cos a l’objecte, de l’exhibir en consumir, dels pobres i de tots.

Siempre tienes ancla en puerto seguro

Ivana Ray Singh

aka Lucy Tcherno Ivanenko

El Joc del Cordill, és un joc col·laboratiu de crear figures geomètriques amb fil. Com si es passés de la parla a l’escolta amb els dits, consisteix no només a apoderar-se del fil, sinó a reformular el patró sense perdre el mateix.

Mental Meeting

(Encuentro Mental)

Alkyoni Bouchalaki

La performer, com un Hermes contemporani, porta un missatge que planteja una pregunta, proposant al visitant que contesti via whatsapp. L’obra serveix com un esquer de compromís entre artista i espectador, acaba però continua en l’intangible.

Quantum Gags

Quantum Dust

En una de les seves co(s)miques recerques, dos astronautes es veuen obligades a un aterratge d’emergència quan es troben amb unes deixalles plàstiques. Descobrint i qüestionant aquest nou paisatge, intentaran adaptar-se i entendre als seus habitants.

Transmutacions

Marina E.G.

Site-specific centrat en els elements simbòlics que l’artista utilitza en el seu work-in-progress, el qual reflexiona al voltant dels efectes del sistema capitalista i patriarcal sobre la relació que mantenim amb la natura i els nostres cossos i ments. La intervenció a la Rambla Guipúscoa posa el focus sobre els arbres i les branques caigudes per revalorar-los.

Recorregut guiat per Col·lectiu Ameno

Marc Rodrigo

El col·lectiu és una companyia de teatre d’humor, de clown i en els últims temps també de performance. Amè, alter ego de Marc Rodrigo és el seu fundador, president, secretari, tresorer i únic integrant.

Participa al site-specific

TRANSMUTACIONS

Col·laboracions

Marina E.G. intervindrà la Rambla Guipúscoa tot utilitzant els elements simbòlics del seu projecte per a posar el focus d’atenció sobre els arbres i les branques caigudes amb la finalitat de revalorar-los.

 

Per col·laborar i participar d’aquesta intervenció podeu portar branques i branquillons al Centre Cívic Sant Martí.

 

Independentment que siguin d’arbres de ciutat o de bosc, demanem que no s’arrenquin sinó que es recullin del terra.

Enguany, al comitè de selecció ha estat conformat pels organitzadors de Perpetracions amb l’assessoria del Centre per a la recerca i la producció artística Hangar, el Centre de creació i arts vives El Graner, el Centre Cívic Parc Sandaru i la programació del Festival d’art jove d’Horta-Guinardó Stripart.

 

També comptem amb la col·laboració del Museu Blau de Barcelona, qui triarà una proposta per formar part de la seva programació durant la celebració de la festa de La Mercè 2019.

Activitats

Paral·leles

Espectacle: LUMOX

Gemma Peramiquel – Dansa

Divendres 7 de juny
Hora: 20h
Espai: Auditori Sant Martí

Auditorisantmarti

auditori.santmarti

SantMartiAuditori

AuditoriStMarti

flickr.com

Edats recomanades: a partir de 12 anys

* No cal recollida prèvia d’entrades

Lumox prové de la barreja dels mots llum moviment en llatí. És una peça de dansa i performance que parteix d’una hipòtesi: Què passaria si ens observéssim els uns als altres com a mers organismes atòmics? El tracte humà que ens donem entre nosaltres seria més equitatiu i per tant respectuós? Aquest és l’objectiu de Lumox; parlar sobre el tracte humà tant cap a un mateix com cap als altres, desenvolupant l’emoció per arribar al moviment tangible.

Direcció, coreografia i co-producció: Gemma Peramiquel

Ballarines: Glòria Llevat, Marta Tejada, Marina Cardona i Gemma Peramiquel

Composició musical: Mateu Peramiquel i Josep Manresa

Music: Josep Manresa (baix)

LABORATORI D’IMPROVISACIÓ

+ JAM OBERTA

Col·lectiu Dèria + La Rectificadora

Divendres 14 de juny
Hora: de 16 a 18 h Laboratori
de 18h a 21 h la Jam de contact
Espai: Gimnàs del Centre Cívic
Dirigit a totes les edats. Menors de 16 anys acompanyats
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a perpetracions@ccsantmarti.net

Laboratori de moviment, en el qual explorarem diferents pautes d’improvisació, per a adquirir eines i generar un codi comú, per a l’espai obert de la jam.

*JAM: Espai obert per a la improvisació a partir del moviment. No és necessària experiència prèvia.

Altres

Edicions

Fase Rem

Criatures
Fantàstiques

La corba de
l’oblit

Temàtica
Oberta

Dossier de

Premsa