C.O.S és una reflexió, mitjançant el llenguatge escènic i de moviment, sobre el fet de NO SER AMO DEL TEU PROPI DESTÍ. Aquest projecte es centra en la recerca d’un llenguatge escènic en què interactuï la realitat i la ficció d’una situació, malauradament, per tots coneguda.
La coreògrafa ha viscut l’experiència de prop mitjançant un treball de voluntariat en els camps SOFTEXT, NEA Kavala, VASILIKA, HOTEL HARA i OREKASTRO de Tessalònica, al juny 2016, com a part de l’Associació de Voluntaris Independents. sosrefugiados.wordpress.com
«No hi ha paraules per explicar el que allà està passant, pot ser que el cos pugui expressar-ho”.
Un professional fa només el que sap i sap només ho que fa, i no sap no saber. A menjar el saber! Clava-li la dent candent al saber! A mossegar el saber, a passar del saber al sabor. Estima’t amateur, amant del plaer.
És un canal de comunicació a través del joc, on un seguit de sons coexisteixen generant un espai fictici a través de l’escolta. Partint de les tècniques del Foley, es proposa trencar d’una manera absurda amb l’expectativa que tenim sobre el so que produeix una objecte i una acció, des d’una dissociació entre so i la font que el genera.
Fotografia de Samuel Navarrete.
Limpia!, era el crit que els usuaris feien per a cridar a l’enllustrador. Tractar de reproduir en diferents accions per a reviure la precarietat (qüestió que com a artista i treballador reprodueixo cada dia per a subsistir).
Cumbiosis, des d’Àfrica ah Amèrica, del negre al blanc, del cos a l’objecte, de l’exhibir en consumir, dels pobres i de tots.
El Joc del Cordill, és un joc col·laboratiu de crear figures geomètriques amb fil. Com si es passés de la parla a l’escolta amb els dits, consisteix no només a apoderar-se del fil, sinó a reformular el patró sense perdre el mateix.
(Encuentro Mental)
La performer, com un Hermes contemporani, porta un missatge que planteja una pregunta, proposant al visitant que contesti via whatsapp. L’obra serveix com un esquer de compromís entre artista i espectador, acaba però continua en l’intangible.
En una de les seves co(s)miques recerques, dos astronautes es veuen obligades a un aterratge d’emergència quan es troben amb unes deixalles plàstiques. Descobrint i qüestionant aquest nou paisatge, intentaran adaptar-se i entendre als seus habitants.
Site-specific centrat en els elements simbòlics que l’artista utilitza en el seu work-in-progress, el qual reflexiona al voltant dels efectes del sistema capitalista i patriarcal sobre la relació que mantenim amb la natura i els nostres cossos i ments. La intervenció a la Rambla Guipúscoa posa el focus sobre els arbres i les branques caigudes per revalorar-los.
El col·lectiu és una companyia de teatre d’humor, de clown i en els últims temps també de performance. Amè, alter ego de Marc Rodrigo és el seu fundador, president, secretari, tresorer i únic integrant.
Marina E.G. intervindrà la Rambla Guipúscoa tot utilitzant els elements simbòlics del seu projecte per a posar el focus d’atenció sobre els arbres i les branques caigudes amb la finalitat de revalorar-los.
Per col·laborar i participar d’aquesta intervenció podeu portar branques i branquillons al Centre Cívic Sant Martí.
Independentment que siguin d’arbres de ciutat o de bosc, demanem que no s’arrenquin sinó que es recullin del terra.
Enguany, al comitè de selecció ha estat conformat pels organitzadors de Perpetracions amb l’assessoria del Centre per a la recerca i la producció artística Hangar, el Centre de creació i arts vives El Graner, el Centre Cívic Parc Sandaru i la programació del Festival d’art jove d’Horta-Guinardó Stripart.
També comptem amb la col·laboració del Museu Blau de Barcelona, qui triarà una proposta per formar part de la seva programació durant la celebració de la festa de La Mercè 2019.
Gemma Peramiquel – Dansa
Divendres 7 de juny
Hora: 20h
Espai: Auditori Sant Martí
Edats recomanades: a partir de 12 anys
* No cal recollida prèvia d’entrades
Lumox prové de la barreja dels mots llum i moviment en llatí. És una peça de dansa i performance que parteix d’una hipòtesi: Què passaria si ens observéssim els uns als altres com a mers organismes atòmics? El tracte humà que ens donem entre nosaltres seria més equitatiu i per tant respectuós? Aquest és l’objectiu de Lumox; parlar sobre el tracte humà tant cap a un mateix com cap als altres, desenvolupant l’emoció per arribar al moviment tangible.
Direcció, coreografia i co-producció: Gemma Peramiquel
Ballarines: Glòria Llevat, Marta Tejada, Marina Cardona i Gemma Peramiquel
Composició musical: Mateu Peramiquel i Josep Manresa
Music: Josep Manresa (baix)
Col·lectiu Dèria + La Rectificadora
Divendres 14 de juny
Hora: de 16 a 18 h Laboratori
de 18h a 21 h la Jam de contact
Espai: Gimnàs del Centre Cívic
Dirigit a totes les edats. Menors de 16 anys acompanyats
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a perpetracions@ccsantmarti.net
Laboratori de moviment, en el qual explorarem diferents pautes d’improvisació, per a adquirir eines i generar un codi comú, per a l’espai obert de la jam.
*JAM: Espai obert per a la improvisació a partir del moviment. No és necessària experiència prèvia.