Perpetracions és una mostra d’art d’acció i performance a l’espai públic al barri de Sant Martí de Provençals organitzada pel Centre Cívic Sant Martí, que promou la reflexió crítica i la interacció entre creació artística, vida social i comunitària.
La Mostra tindrà lloc el dissabte 2 de juny de 2018 de 19 a 21.30 h a la Rambla Guipúscoa entre els carrers Selva de Mar i Fluvià.
DIVENDRES 1 DE JUNY A PARTIR DE LES 19.30 H
CENTRE CÍVIC SANT MARTÍ
Festa de presentació del festival. Actuacions de Colectivo Ameno i Adrián Pino Olivera. Sessió de Dj Vinilette i beguda gratuïta.
(Procés en creació)
Multidisciplinar
Caminar junts per atacar la realitat, per sabotejar-la. Per interrompre el flux informatiu en el qual estem immersos, per desocupar l’ordre, per buidar de sentit l’obvietat d’aquest món i omplir-la del comú. Direcció: María Stoyanova. Fotografia: Natalia Lucía.
Performance
Reproducció sistemàtica de Mona Lisas pintades amb les natges. O una metàfora d’aquest sistema de merda.
DISSABTE 2 DE JUNY A PARTIR DE LES 19 H
CENTRE CÍVIC SANT MARTÍ
RAMBLA GUIPÚSCOA (ENTRE ELS CARRERS FLUVIÀ I SELVA DE MAR)
Sóc aquest individu que espera entre vosaltres. Porto una gola negra arrapada al coll i estic preparat per quan em falti aire en respirar. L’individu encara no coneix el coratge que resta dins seu. Tu ets l’altre personatge implicat en aquesta acció.
Tot el que has de fer és apropar-t’hi i col·locar-te l’extrem lliure de la gola a sobre el teu cap, situant el respirador a la cara. Compartiràs l’aire amb aquest individu, almenys durant quinze segons i fins que així ho desitgis.
Però abans de treure’t la gola, pregunta’t o pregunta’ls: per què em falta aire quan respiro? Després de treure-te-la, pots alleugerir l’individu d’aquesta sensació i tornar al teu lloc.
Però recorda que tot forma part d’un procés i que ningú és igual.
Una peça d’improvisació que investiga la dansa a partir del territori com a camp d’acció, a través de la inclusió de l’entorn, l’arquitectura i els vianants.
Crearem un joc obert on s’aniran construint formacions coreogràfiques a temps real.
* Projecte artístic en residència, Procre-art 2018 (amb la col·laboració de l’Auditori de Sant Martí)
Somni cel·lular és una recerca amb la performance que proposa un joc d’interacció entre el cos humà, l’escultura i l’entorn arquitectònic.
A la ciutat, la identitat de l’ésser humà s’exacerba. L’humà usa la seva paleta de condicionaments per sobreviure i ser reconegut pels seus companys: la seva roba, la seva manera de caminar, de parlar, el seu accent, el seu maquillatge, el seu pentinat, els seus amics, els seus colors… Si tornem a l’origen, a l’humà com a animal, com a conjunt de molècules, de formes, de fluxos energètics, i ho posem en el mitjà d’éssers desconeguts i orgànics, què passa?
Música: Leo Cheverney (Tuba)
* Projecte artístic en residència, Procre-art 2018 (amb la col·laboració de l’Auditori de Sant Martí)
La idea neix del pensament social i del concepte de connectar, de teixir xarxes i de com això ens pot condicionar.
Una visió literal d’alguna cosa que ens envaeix de forma tan abstracta però tan real. Potser és una simpàtica visió del dia a dia.
El cos femení en un context de mort, tortura, empresonament patriarcal i vulnerabilitat.
El cos, robat del seu propi control, que ja no pertany a si mateix i s’ha convertit en un objecte en mans d’uns altres, sigui en mans de l’estat, sigui en mans d’un crim.
Un món cartografiat d’acord amb les nostres pròpies referències geomètriques…
Amb cada línia, amb cada vuit, construïm col·lectivament un sistema propi d’estructures quasiingràvides, un espai lúdic de cooperació i edificació creativa.
Vivim en un món que ofega l’individu. Apostem per la felicitat.
I si 2 persones decideixen mirar-se fixament al bell mig de la Rambla?
Intent ser tranquil, invisible i que no em recordis. Però no m’oblidis.
Quants ulls veuen fronteres? Quants ulls conviuen entre ells? Com viu un cos dins una estructura tancada? Com es mou? Com balla? Com es transforma? Parlem de metamorfosis secretes.
Amb només un llum aconseguim mostrar allò que s’amaga al darrera d’una pantalla.
Us convidem a plasmar allò que sentiu pel vostre barri, la llum ens desvetllarà els secrets compartits per tots els participants.
Al teatre d’ombres, amb només un llum, aconseguim mostrar allò que s’amaga al darrer d’una pantalla.
Al final de la jornada, la llum ens desvetllarà els secrets compartits per tots els participants.
L’ésser humà es mou i perquè es mou va d´un lloc a l´altre, i es perquè va d´un lloc a l´altre que migra, com els escarabats piloters de mesopotàmia…Travessa et fa viatjar de A a B de moltes maneres diferents i amb música en directe!
Despleguem un teló de fons vermell entre els arbres, abraçant els participants de les accions artístiques.
Transformem la ciutat, utilitzant els elements que ens ofereix, i la convertim en un espai escènic, tenyit simbòlicament de vermell, que facilita l’aparició d’intervencions de tota mena.
Tots els materials triats són reciclats d’altres intervencions artístiques, i poden ser novament reaprofitats.
C/ Selva de Mar 215, 08005 Barcelona
T. 93 256 57 60 – 687 212 611
Visitans a les nostres xarxes socials.