artistes
convidats

emma villavecchia
Rítmia
Col·laboració amb el Centre Cívic Sandaru, Kinètic Performàtic 2019
Duració: 20 minuts
Disciplina: Dansa contemporània

A través de la interacció entre percussió i dansa, Rítmia crea polirritmes multisensorials on el ritme sonor i el ritme visual es complementen, es contradiuen o es matisen entre si, difuminant els límits entre el llenguatge musical i coreogràfic. Inspirats per la geometria i la personalitat de diferents polirritmes, la peça traça una dramatúrgia rítmica a través d’una sèrie de paisatges sonors on la música agafa cos, volum, tridimensionalitat. Alhora, la dansa adquireix una eloqüència sonora, percussiva, amb caminars dansats i gestos loopejats que generan les seves pròpies ressonàncies a través de l’espai.

artistes
participants

diego g
Apología de la sostenibilidad (Trabajo de artista)
Duració: Acció contínua
Disciplina: Art d’acció
Per mitjà d’una acció es representa el treball d’artista definit com a temps, espai, valor econòmic i altres singularitats que vinculen i pertanyen al treball que realitza un@ artista. «Apología de la sostenibilidad» parla del poc que es valora el treball quotidià d’un@ artista i el molt que es valora la producció final. També posa en dubte l’efímer del treball artístic, la seva condició subalterna i la situació de complicació i precarietat en que es troba.
tate

El Capitalismo me ha salvado la vida

Duració: 20 minuts
Disciplina: Performance, Instal·lació
Tinc 34 anys i VIH. Des de fa 9 anys, consumeixo una pastilla al dia. És un medicament caríssim que el govern d’Espanya costeja. Quant val la meva vida? Quin és el preu de la meva conservació? Quin sistema sustenta la meva supervivència? La farmàcia és la indústria del món amb major benefici econòmic. Què passa a l’altre costat del món perquè la sanitat espanyola pugui comprar medicaments tan cars a les farmacèutiques? Quines
són les circumstàncies polítiques, econòmiques, socials, geogràfiques, etc. que em permeten prendre una pastilla al dia? Què li passaria al meu cos si no les prengués? Quant de temps trigaria el VIH a matar-me?
Col·lectiu Kein Komplot
Little Fly
Duració: 15 minuts
Disciplina: Teatre gestual i performance
Sona per megafonia: «Després de batre’ls se’ls ha de deixar reposar una estona. Si se’ls agafa massa fort, deixen de moure’s. Espera, respira. El més interessant es que pots jugar-hi. Fer-los sentir que tenen una oportunitat i… En el moment oportú tornes a remoure i… Que ballin, que es cansin, que gemeguin, que clamin. En un obrir i tancar d’ulls tornen a ser teus. Immòbils. Perfectes per a ser presentats en plats de porcellana. Cauen i s’aixequen entre closques escapçades. Comença el combat»
Companyia Les Fugitives
Sibil·la
Duració: 15 minuts
Disciplina: Teatre
Sibil·la revisa el passat per criticar el present. Som filles de la Història. Cada fet o esdeveniment anterior condiciona directament el dia a dia actual. Durant l’Edat Mitjana, nou milions de dones van ser assassinades per bruixes. Què hagués passat si aquelles dones i els seus coneixements haguessin persistit? Potser la violència patriarcal no formaria part de la nostra vida quotidiana, o potser sí. Mai ho sabrem. Aquest espectacle reviu a la Sibil·la, una dona dels Pirineus catalans que el segle XIV va ser condemnada per bruixeria. Aquest cop, però, els seus jutges seran molt diferents que els del seu primer judici. Ara la Sibil·la es troba en mans d’unes persones ben estranyes per a ella: són del segle XXI.

conducció
de l’acte

Eli Gras
Disciplina: Art Sonor

Càpsules d’intervencions sonores introductòries a les actuacions.

activitat
paral·lela

6 de juny
18:30H

auditori
sant martí

JANIKA

Immunda

Duració: 1h
Disciplina: Verticals-contorsió | dansa-teatre | performance

LLOC: Auditori Sant Martí de Provençals
DATA I HORA: Diumenge 6 de juny, 18.30h

Aquesta peça tracta el concepte d’intimitat: la situació d’una persona tota sola entrant dins un lavabo. Què som quan no ens veuen? Immunda parla sobre la identitat, la bellesa i la solitud, burlant-se de la idea del jo mateix i treballant a partir d’allò que les persones decidim no mostrar.

Work in progress.

www.instagram.com/janika_cirqueperformance

Col·laboren amb nosaltres:

Centre Cívic Sant Martí
C/ de la Selva de Mar, 215
08020, Barcelona

93 256 57 60

barcelona.cat/ccsantmarti