Perpetracions 2017 | La corba de l'oblid
15255
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15255,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Què és Perpetracions?

Perpetracions és una mostra anual d’intervencions artístiques al carrer, al barri de Sant Martí de Provençals, la Verneda i la Pau.

Es defineix com un espai d’experimentació artística i comunitària, on s’exploren formes alternatives de mirar, pensar i sentir.

Projecte que va començar a l‘any 2001, actualment amb 16 edicions realitzades, s’han presentat més de 200 intervencions a càrrec d’artistes, col·lectius i entitats que han treballat amb formats i registres multidisciplinaris (des de la música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, etc.).

Durant una tarda, l’art efímer i de compromís pren els carrers indagant sobre conceptes i temàtiques concretes que canvien cada any. La convocatòria està oberta a qualsevol tipus d’expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer) i es poden presentar artistes tant a títol individual com col·lectius. Els participants han de buscar a més d’una reflexió crítica, una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà.

La convocatòria està oberta a qualsevol tipus d’expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer) i es poden presentar artistes tant a títol individual com col·lectius. Els participants han de buscar a més d’una reflexió crítica, una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà.

Es prioritzen les propostes innovadores i arriscades, que fomentin la participació creativa i col·laborativa a l’espai públic.

Una vegada tancada la convocatòria, es trien una dotzena de propostes que es realitzen simultàniament, durant una tarda a la Rambla Guipúscoa.

El jurat està format pels organitzadors de Perpetracions amb l’assessoria de diferents experts en art comunitari, espai públic i arts performatives.

Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris, bé com una assessoria per a l’adaptació del projecte al context urbà i social del territori. Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150€.

Convocatòria oberta fins al 19 de març de 2017

El dissabte 10 de juny de 2017 es celebrarà la 17a edició de Perpetracions, la Mostra d’art efímer al carrer, enguany sota la temàtica ‘La Corba de l’Oblit’. Com cada edició la Mostra es realitzarà a la Rambla Guipúscoa entre c/ Fluvià i c/ Selva de Mar.

 

Perpetracions promou espais des d’on qüestionar i reflexionar sobre una temàtica concreta en espais urbans a partir de les possibilitats que propicien les intervencions artístiques de caràcter efímer. En aquesta edició la temàtica és ‘La Corba de l’Oblit.
Convocatòria adreçada a artistes, col·lectius i entitats.

 

Es poden presentar formats i registres multidisciplinaris, des de música, performance, nous llenguatges i dramatúrgies, instal·lacions, audiovisuals, spoken word, dansa, obres efímeres participatives, projectes comunitaris, etc.

Bases de la convocatòria d’intervencions artístiques

 1. Per participar en la convocatòria cal fer arribar:

   

· fitxa d’inscripció omplerta (descàrrega a la web: perpetracions.com o sol·licitant per correu electrònic);

· un breu currículum dels participants;

· una imatge en horitzontal que plasmi la vostra proposta (en el cas de ser triats, s’utilitzarà per la difusió).

· material gràfic al·lusiu a la proposta.

 

 1. Totes les propostes (i consultes) s’han d’enviar a perpetracions@gmail.com.

   

 1. El termini de presentació de les propostes finalitza el diumenge 19 de març del 2017.

   

 1. Totes les propostes presentades en aquesta convocatòria rebran una resposta a final del mes de març o principi del mes d’abril de 2017.

   

 1. Les propostes seleccionades seran presentades el dissabte 10 de juny de 2017 de les 18 a les 21h a la rambla Guipúscoa, entre c/ Fluvià i Selva de Mar.

   

 1. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material gràfic de les propostes seleccionades per fer difusió del projecte en diferents mitjans.

   

 1. L’organització es compromet a fer difusió dels projectes seleccionats fent servir els seus canals digitals i contactes.

   

 1. El fet de participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació d’aquestes bases i la participació en els termes establerts.

   

Categories de la convocatòria d’intervencions artístiques

Categoria A

  1. Es seleccionaran projectes artístics que:

    

   · treballin la temàtica ‘La Corba de l’Oblit’ amb qualsevol tipus d‘expressió artística (sempre que sigui de caràcter efímer);

   · a més d’una reflexió crítica, busquin una relació i interacció entre creació artística i vida social en el context urbà;

   · siguin innovadores i arriscades i al mateix temps fomentin la participació creativa i col·laborativa a l’espai públic.

    

  2. Cadascuna de les propostes seleccionades rebrà 150€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants. Pel desenvolupament de les propostes, l’organització oferirà les infraestructures i recursos necessaris (en la mesura de lo possible).

Categoria B

Seguim obrint la nova categoria que vàrem estrenar l’edició passada amb molt d’èxit! Dirigida a propostes artístiques orientades específicament a l’ambientació i decoració de l’espai públic on es desenvolupa la mostra (Rambla Guipúscoa entre c/ Fluvià i c/Selva de Mar.) tant en el disseny com en el muntatge.

 

Aquesta categoria va adreçada a estudiants, artistes, dissenyadors, aparadoristes, visual merchandisers, artesans així com qualsevol persona interessada en participar.

 

 1. Es seleccionarà 1 proposta que:

   

· s’enfoqui en la temàtica d’aquesta edició;

· faci servir la creativitat, el reciclatge i la sostenibilitat dels materials en l’apropiació de l’espai públic.

 

 1. L’organització prestarà ajuda i assessoria en el disseny i producció del projecte final. Tot i això el   muntatge de l’ambientació el dia de la mostra, corre a càrrec del seleccionat.

 2. L’organització es reserva el dret de declarar deserta aquesta categoria.

   

 3. La proposta seleccionada rebrà 300€. Les despeses i materials de les accions corren a càrrec dels participants.

   

Dates a tenir en compte

Tancament de la convocatòria: 19 de març de 2017

 

Anunci de les propostes seleccionades: finals de març – principi d’abril de 2017

 

Reunions, disseny i producció: del 3 al 7 d’abril de 2017

 

Perpetracions (mostra d’art al carrer): 10 de juny de 2017

Altres edicions

Gaudeix de les imatges de les passades edicions.