ACCIONS PERFORMATIVES EN DIFERENTS LOCALITZACIONS DE L’ESPAI PÚBLIC AL BARRI DE SANT MARTÍ DE PROVENÇALS.
Dv. 31 de maig – 18:30 h
CENTRE CÍVIC SANT MARTÍ | ZONA EXTERIOR
C/ de la Selva de Mar, 215
CIA PETIT VERMELL
#dansa #teatre #titelles #clown → 20 min.
Petit Vermell busca integrar la sensibilitat del món màgic de Keaton o Chaplin dins de la nostra societat moderna, post-Covid on les relacions són cada cop més distants i poc atentes entre els individus. Una proposta tendre en to d’humor que revalora la bellesa de compartir, de tenir temps per a petites accions i per al joc dins de la vida quotidiana.
Petit Vermell són Guillem Batlle i Melissa Salimbeni, una compañía jove de dansa contemporània i teatre físic que s’interessa en el clown, els titelles, els efectes visuals i els trucs de màgia. La seva prioritat és un format per a tots els públics, accessible a infants i adults.
“Petit Vermell” és la seva primera producció junts. Tots dos han creat les seves propies peces i format la companyia “Shalott” i el col·lectiu “Blush” amb les que han actuat a diferents festivals nacionals. “Petit Vermell” és un projecte que forma part de Procreació 2024, programa de residències de l’Auditori de Sant Martí i el Centre Cívic Sant Martí, i de les Residències Artístiques 2024 del Centre Cívic de la Barceloneta.
Ds. 1 de juny – 18:30 h
ITINERARI AL BARRI DE SANT MARTÍ
Inici del recorregut: C/ de la Selva de Mar, 215
PRECARIA GARCIA (CIA La Quebrà)
Cia La Quebrà és una companyia de dansa creada el 2018 per la ballarina Irene Garcia. L’any 2023 van rebre el Premi del public- Premi dansa IT i el 1r Premi del Certamen Coreogràfic de Sabadell, entre altres. El seu treball està centrat especialment en l’acostament del públic i la dansa contemporània, mitjançant propostes que combinen l’humor i la proximitat.
MARÍA PLÓTNIKOVA I ALINA SOKULSKA (UA)
#dansa #performance → 20 min.
María Plótnikova
Fascinada per la gent, María investiga les relacions complexes i sovint desordenades entre si, barrejant en un mateix cos el sentit de pertinença i el sentit dels límits personals, l’alienació i l’acceptació de l’Altre. Utilitza la performance, la pintura, el dibuix, el vídeo i la instal·lació. María va rebre la Beca Chevening, que li va permetre accedir al curs d’Arts Contemporànies a la Universitat d’Oxford Brookes. El 2017, va rebre el primer premi al festival biennal d’Ucraïna “Tomorrow that never came”.Va completar el seu títol de MFA a l’Escola d’Art Institute de Chicago, sent una becada Fulbright. Quan va començar la guerra entre Rússia i Ucraïna, Maria era a Kíev i va haver d’abandonar el país. Ara, viu i treballa a Catalunya.
Alina Sokulska
Ucraïnesa amb arrels sirianes, nascuda a Kíev, amb seu a Barcelona, Alina Sokulska és una artista de dansa i performance. Llicenciada en Estudis Literaris, doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, Alina va estudiar coreografia al Conservatori Superior de Dansa, Institut del Teatre de Barcelona. El seu treball se centra en com les relacions de poder configuren la representació corporal i com el cos com a subjecte de la realitat real compleix el seu potencial per repensar la complexitat de l’episteme actual. Aquestes preguntes van alinear el seu esforç investigador tant en pràctiques artístiques com acadèmiques.
MELINA PEÑA
#performance #artsonor #instal·lació → 15 min.
Aorta és una peça sensorial interactiva que treballa amb el concepte de la por com a motor de la transformació i acció. Una cambra de reflexió, un espai on s’intenta portar el cos a una experiència catàrtica per mitjà de l’art sonor, diferents graus de la veu i la subversió de la llengua – des de la violència més subtil a la més escandalosa – igual que des de l’afecte i la tendresa.
Melina Peña és una artista Interdisciplinar / Performance Art de la frontera EUA/Mèxic amb base a Barcelona. La seva investigació corporal l’ha portat per un entrenament extens a Butoh, Dansa Experimental, Body Landscape i Art d’Acció. En els darrers 20 anys Melina ha estat produint i exhibint el seu treball en llocs com la Biennal de Cerveira, Biennal de Venècia, La Cité Internationale des Arts de París, etc. En les seves obres, Melina busca el compromís en una relació constant amb l’espectador, creant art mitjançant la crítica i el joc per reflexionar i negociar entre una implicació cultural, física i emocional.
JOANA CAPELLA BUENDIA
Artista convidada
NO FITA, NOMÉS CROSS CROSS CROSS és una acció que pren la forma d’una trobada (anti)fitness. Una performance oberta, on el públic està convidat a formar part d’una coreografia coral, en la que, prenen el twerk com a tàctica per experimentar altres gestualitats possibles, explorarem corporalment les nocions d’intensitat, rendiment o productivitat, així com el fet de ballar en comú, i l’exercitació d’una possible memòria muscular col·lectiva.
Joana Capella Buendia (1990) és artista visual. La seva pràctica es desplega a través de la recerca, la performance i la producció material i audiovisual. S’interessa per les qüestions que rodegen la producció artística, les seves possibilitats d’existència i la crítica institucional, però esta atravessada per el pensament feminista i l’ecologia. Artista convidada dins de l’acord de col·laboració que el Centre Cívic Sant Martí ha establert amb la Fàbrica de creació La Escocesa.
CIA NOSTRA
#poesia #teatre #música → 20 min.
Cia Nostra són Luca Roma, vocalista i músic, Jordina Alonso, interpret fisic, i Nina Roma, poeta i conferenciant. Conjuntament, ja han actuat al Bar Cronopios, a l’Ateneu Harmonia de Sant Andreu del Palomar, i al “Racó Íntim” durant les festes majors de Badalona d’enguany entre d’altres.
GUSTAVO CALETTI
Instal·lació permanent
#instal·lació #performance
Invitación a la pereza és una instal·lació performativa que convida els espectadors a participar de l’obra a partir d’un suport interactiu digital, propiciant un exercici col·lectiu de crítica a la lògica productivista d’una societat hiperestresada que penalitza, per improductives, les pràctiques plaents de l’oci i la mandra. L’obra impulsa espais de diàleg entre els veïns, animant-los a donar-se el temps per a perdre’s pels carrers del nostre barri i observar el que ens envolta. Enfront del mercantilisme que només ens proposa una carrera cega i individualista que té com a única fi una hiperproductivitat estèril, anteposem el Dret a la Mandra com a acció bàsica per a reconstruir el teixit social comunitari.
Gustavo Calleti, artista i investigador, transita i hibrida sense prejudicis diverses disciplines en múltiples territoris expressius construint diàlegs entre l’antropologia, les arts visuals, el camp escènic, la performance, les cròniques documentals i la literatura. Des de 1985 recorre diverses regions i col·lectius creatius. Va participar en recerques, festivals teatrals, exposicions pictòriques i experiències artístiques a Llatinoamèrica, Europa i els EUA. Ha rebut diversos premis, esments i beques. Gustavo és participant actiu del teixit associatiu del barri de Sant Martí, i membre de la Fàbrica de Creació La Escocesa.
Dg. 2 de juny – 18:00 h
AUDITORI SANT MARTÍ
Plaça d’Angeleta Ferrer, 2, Sant Martí
KERNEL DANCE THEATRE
Work in progress
#dansa → 50 min.
La companyia Kernel Dance Theatre, formada per Junyi Sun, Alma Steiner i Marina Miguel, desenvolupa un llenguatge propi que integra la dansa contemporània, les arts marcials i el teatre. La idiosincràsia de la companyia es basa en la diversitat i pluralitat de disciplines i orígens dels components del grup. El seu treball te l’objectiu de reflexionar i descobrir nous punts de vista sobre l’actualitat i la contemporaneïtat. Els seus projectes han estat presents en diversos centres, festivals o circuits com Redescena, La Pedrera, Sismògraf, Fira Tàrrega, FreiArt Festival, entre altres.
Col·laboren amb nosaltres:
Vols rebre informació sobre convocatòries orientades a companyes i artistes emergents impulsades per l'Auditori de Sant Martí i el Centre Cívic Sant Martí?
PERPETRACIONS
XXIII Festival d’Art d’Acció i Performance
dinamitzacio@ccsantmarti.net
CENTRE CÍVIC SANT MARTÍ
C/ de la Selva de Mar, 215
08020, Barcelona
barcelona.cat/ccsantmarti
M L2 Bac de Roda BUS B24
T. 93 256 57 60